Obchůdek u Malin na Aukro.cz


Zjistěte více: Obchůdek u Malin na Aukro.cz

DIGITECH TRIO PLUS PPP kytarový efekt

Nové

VAŠE SOUKROMÁ KAPELA a NAHRÁVACÍ STUDIO

  skryté ve Vaší krabičce DIGITECH TRIO PLUS

  Digitech

TRIO PLUS je speciální efekt, který automaticky generuje basové a bicí party ke skladbám, které hrajete. Můžete okamžitě hrát s vlastní doprovodnou kapelou. Chování pedálu zkrátka odpovídá pocitu, jako by za Vašimi zády stála skutečná kapela.

Sám jsem si ho pořídil. Je to prostě super :-)

Více informací

Tento produkt již není na skladě

4 377,00 Kč


Více informací

VAŠE SOUKROMÁ KAPELA  a NAHRÁVACÍ STUDIO

   skryté ve Vaší krabičce

DIGITECH TRIO PLUS PPP

                                   Digitech

TRIO PLUS je speciální efekt, který automaticky generuje basové a bicí party ke skladbám, které hrajete. Můžete okamžitě hrát s vlastní doprovodnou kapelou. Chování pedálu zkrátka odpovídá pocitu, jako by za Vašimi zády stála skutečná kapela 

Sám jsem si ho pořídil. Je to prostě super :-)

Firma DigiTech z amerického Utahu nám před nedávnem představila poměrně unikátní koncept doprovodné kapely (basa+bicí) v podlahovém pedálu velikosti běžné kytarové krabičky. V tomto pedálu se skrývá inteligentní baskytara a bicí a taktéž je zde vestavěn looper. Krabička rozezná vámi hrané harmonie a je schopna k nim vytvořit adekvátní doprovod, u kterého můžete upravit tempo, žánr a také styl. Taktéž lze upravit hlasitostní úrovně u basy, bicích a nahrané smyčky. Součástí pedálu je také kytarový efekt typu overdrive, který je svázán s vybraným hudebním stylem.

Digitech Trio+ Band Creator je rytmický generátor a looper. Tento pedál k vaší hře automaticky vygeneruje bicí a basovou linku a vy tak můžete okamžitě hrát s vlastní doprovodnou kapelou schovanou v malé robustní krabičce. Kromě této funkce pedál umí i vaši hru nahrát a vy tak můžete skládat a jamovat s až 230 s smyčkami pro každou pasáž (celková délka téměř 20 minut).

DigiTech Trio+ je hudebně velmi dobře „myslící“ podlahový pedál. Máme zde možnost uložení 12 skladeb na vyměnitelnou SD kartu, intuitivní looper s praktickým a jednoduchým ovládáním, 12 žánrů, 12 stylů, dva výstupy (jeden do kytarového aparátu, druhý se speaker simulátorem přímo do mixu). Krabička v režimu učení reaguje také na to, zda hraji rovně či swinguji.

Možnosti využití pedálu jsou nekonečné, ať již na domácí cvičení, tak například k vytvoření kytarových lekcí, nebo případně i na živé hraní. Kde jinde seženete tak spolehlivého, dochvilného a navíc ještě poslušného bubeníka a basáka. Na domácí cvičení je to excelentní pomocník. Zvuky basy a bicích jsou nahrané skutečnými hudebníky, takže působí autenticky.

Digitech

Rozbalujeme a zapojujeme


DigiTech Trio+ je uložen v kovové krabici o rozměrech 137x107x36 mm a zespoda stojí na čtyřech pryžových podložkách. Na každé straně pedálu jsou tří 6,3 mm jackové zásuvky. Na levé straně pedálu ještě najdeme USB vstup a slot na micro SD kartu. Na levé straně je pedál vybaven výstupem do efektové smyčky (FS SEnd), výstupem do zesilovače a výstupem do mixu nebo do jiného zesilovače. Na pravé straně se pedálu nalezneme FX Return (návrat z efektové smyčky), vstup pro kytaru a poslední jacková zásuvka slouží pro připojení externího ovladače (lze dokoupit, není součástí balení). Na zadní straně pedálu najdeme vstup pro 9V napájecí sdroj, jack 3,5 mm pro připojení sluchátek a taktéž otočný potenciometr na ovládání hlasitosti sluchátek. Na horní straně nalezneme 6 otočných knoflíků, 10 tlačítek, mnoho LED diod a v neposlední řadě dva nášlapné spínače. Pedál působí velmi robustním a solidním dojmem.

Součástí balení je také externí 9V zdroj a 8GB micro SD karta, která je již vložena do slotu na levé straně pedálu. Pedál nelze napájet z baterie. Přiložen je také stručný návod na úvodní seznámení s pedálem ve dvanácti krocích. Plnohodnotná uživatelská příručka je k dispozici ve čtyřech jazycích ke stažení na firemních stránkách. Na těchto stránkách taktéž naleznete ke stažení poslední firmware a aplikaci TrioManager, která slouží ke správě písní a smyček (k dispozici je verze pro Windows i Mac OS).

OVLÁDÁNÍ


Spínač BAND :

tímto spínačem aktivujeme buď režim přehrávání (zelená LED) nebo režim učení (červená rychle blikající LED), popřípadě jím lze vymazat staré nahrávky.

Spínač LOOPER:

tímto spínačem aktivujeme smyčku. Maximální délka smyčky může být 230 sekund při rychlosti tempa cca 50 bpm a 48 taktech. Počet smyček není nikterak omezen.


Loop, Bass a Drums:

tyto tři potenciometry slouží k ovládání hlasitosti smyčky, basy a bicích. Je to vlastně takový malý mixážní pult. Hlasitost lze nastavovat od úplné nuly.

Tempo:

upravuje tempo přehrávání, přičemž rychlost se zvyšuje čí snižuje o 30-40 % včetně rychlosti nahrané smyčky. Přidávání či ubírání rychlosti nemá žádný vliv na tóninu skladby. Větší dopad na tempo staré má tlačítko Alt Time (viz níže).

Genre:

pomocí tohoto přepínače uživatel vybere žánr hrané skladby. K dispozici jsou tyto žánry: blues, R & B, rock, alternativní rock, metal, pop, E-pop, hip- hop, country, folk, latina a jazz. Jemnější diferenciaci stylů a groovu poskytuje ovladač Style.

Style:

podobně jako ovladač Žánr nabízí tento ovladač opět 12 různých stylů, jejichž podrobnější popis naleznete v manuálu. Styly 1-9 se pohybují ve 4/4 taktu jak v rovných osminkách či šestnáctinách tak také v houpavém stylu swing/shuffle. Styly 10-12 jsou určeny pro hraní ve 3/4 taktu. Liché takty jako 5/4 nebo 7/8 nejsou bohužel k dispozici. Zvolený styl je indikován pomocí LED, buď zelené nebo oranžové. Svítí-li LED zeleně, tak styl odpovídá hranému taktu i feelingu (shuffle/swing popř. rovné osminky). Svítí-li LED oranžově tak styl odpovídá danému taktu a rychlosti, ale má trochu odlišný feeling.

Song:

stisknutím tohoto tlačítka se dostaneme ke druhé funkci otočného ovladače Style a to k výběru 12 námi vytvořených písní, které jsou automaticky uložené na micro SD kartě. V případě, že nám nestačí velikost vložené SD karty, lze námi vytvořené „výtvory“ přesouvat do PC pomocí aplikace TrioManager.

Guitar FX - tímto tlačítkem lze aktivovat integrovaný efekt typy Overdrive/Distortion a to ve dvou režimech – Rhytm a Lead. Typ emulovaného zkreslení je úzce svázáno s přiřazeným žánrem. Asi nemusím napovídat, že ke zvolenému stylu Metal je k dispozici více zkreslení a ke stylu Blues nám Trio nabízí lehký crunch.

Part 1-5 a SEQ:

těmito tlačítky lze naprogramovat sekvenci dané písni skládající se z pěti různým částí (např. úvod, sloka, refrén, mezihra, závěr). Programování sekvence je možné buď pomocí dokoupeného nožního přepínače a samozřejmě také ručně pomocí těchto tlačítek. Sekvenci je možné také uložit v jakémkoliv pořadí, což znamená, že na úvod písně můžeme dát například Part-4, poté Part-3 a dále Part-1.

Alt Time:

tímto tlačítkem lze zvolit alternativní tempo pro vybraný styl, buď dvojnásobnou rychlost při pomalém tempu nebo poloviční oproti originálnímu tempu skladby.

Simple Bass:

jak toto tlačítko napovídá, tak je možné aktivovat zjednodušeně hranou basovou linku. Aktivací tohoto tlačítka basový part značně prořídne. Tlačítkem lze aktivovat tři módy, což nám indikují různé barvy.

Digitech

PARAMETRY:

  • Kytarový efekt – rytmický generátor + looper

  • Vytváří basovou a bicí linku v reálném čase

  • 12 hudebních žánrů

  • 12 stylů pro každý žánr

  • 2 efekty pro každý žánr (rhythm + lead)

  • Identifikace 5 pasáží písně

  • Až 230s smyčky pro každou pasáž

  • Neomezená funkce Overdub

  • Funkce Undo / Redo

  • Nastavení tempa

  • Přepínač Simple Bass – 3 módy basové linky

  • Pamět pro 12 skladeb

  • Funkce „odklepání“ začátku skladby

  • AD/DA převodník: 24-bit

  • Vzorkovací frekvence: 44,1 kHz

  • USB

  • Efektová smyčka

  • Sluchátkový výstup s nastavením hlasitosti

  • Slot pro MicroSD – karta je součástí balení

  • True Bypass

  • Možnost připojení nožního přepínače DigiTech FS3X

  • Bytelně koncipované šasi

  • Ovládání: Guitar FX – výběr efektu, Part – 1. / 2. / 3. / 4. / 5. část písně, Alt Time – nastavení interpretace tempa pro každou čás, Simple Bass – mód basové linky, Song – práce s uloženými skladbami, Genre – výběr žánru, Style – výběr stylu, Tempo – nastavení tempa, Bass – úroveň basové linky, Drums – úroveň bicí linky, Loop, Volume

  • Konektory: 6,3mm jack Guitar In, 6,3mm jack Control In, 6,3mm jack FX Send, 6,3mm jack FX Return, 6,3mm jack Amp Out, 6,3mm jack Mixer Out, 3,5mm jack sluchátkový výstup

  • USB Mini-B

  • Slot pro MicroSD kartu 8-32 GB

  • Vstup pro adaptér

  • Napájení: 9 VDC (PS0913DC-01) adaptér součástí balení

  • Rozměry (mm): 137 (délka), 108 (šířka), 64 (výška)

  • Hmotnost: 0,66 kg

                                     Digitech

Recenze

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Napsat recenzi

DIGITECH TRIO PLUS PPP kytarový efekt

DIGITECH TRIO PLUS PPP kytarový efekt

VAŠE SOUKROMÁ KAPELA a NAHRÁVACÍ STUDIO

  skryté ve Vaší krabičce DIGITECH TRIO PLUS

  Digitech

TRIO PLUS je speciální efekt, který automaticky generuje basové a bicí party ke skladbám, které hrajete. Můžete okamžitě hrát s vlastní doprovodnou kapelou. Chování pedálu zkrátka odpovídá pocitu, jako by za Vašimi zády stála skutečná kapela.

Sám jsem si ho pořídil. Je to prostě super :-)

Napsat recenzi